Zoeken
  • Mickey Dekker

HAPPY WORKHACK 1: Grenzen stellen op je werk

Je herkent het vast, gedurende je werkdag vragen je collega's telkens om hulp of dumpen ze het werk bij jou. Je werk stapelt zich alleen maar op en het bevordert nou ook niet echt je stress level. Hoe geef je het best je grenzen aan?


Hack 1 Geef een duidelijke tijdsindicatie aan hoe veel tijd je hebt voor het helpen van je collega of de taak die je krijgt. Zoals dit bijvoorbeeld: 'ik heb 15 minuten de tijd om je even te helpen' of 'Ik pak de taak om 1 uur vanmiddag op'. Wanneer je dit duidelijk aangeeft wordt dit sneller geaccepteerd.


Hack 2 Maak voor jezelf duidelijk wat er voor jou belangrijk is op een werkdag. Wanneer je duidelijk hebt wat je wensen zijn, kun je dit beter overdragen aan je collega's. Als jij iedere middag om 5 uur weg moet omdat je je kinderen graag zelf ophaalt van de opvang is het makkelijker aan te geven waarom het zo belangrijk voor jou om echt op tijd weg te kunnen gaan van werk.


Hack 3 Blok een uur per dag voor je eigen werk. Geef aan bij je collega's "ik ben nu voor mijzelf bezig om mijn werk af te maken. Ik wil graag niet gestoord worden, ik kom later op je vragen terug". Op deze manier heb je de tijd om je taken af te maken waardoor je de dag met een voldaan gevoel kunt afsluiten.
28 keer bekeken0 reacties